Tatlı Tarifleri

Damla Sakızlı Sütlaç

Malzemeler 

1 Kahve fincanı pirinç 

1 Kahve fincanı sıcak su 

4 Su bardağı süt 

2 Kahve fincanı tozşeker 

1 Tatlı kaşığı mısır nişastası 

1 Çay kaşığı damla sakızı 

Süslemek için tarçın 



Hazırlanışı 

· Pirinçleri bol suda yıkayıp, süzün. 

· Tencereye alıp, 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın. 

· Daha sonra sıcak sütü ilave edin. 

· Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. 

· Şekeri ilave edin. 

· Bir taşım daha kaynatın. 

· Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın. 

· Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin. 

· Bir-iki taşım daha kaynatın. 

· Servis tabaklarına alın. 

· Üzerine tarçını gezdirip, soğuyunca servis yapın. 

Copyright © 2014 EKİN PASTACILIK Designed by TELMAR