Tatlı Tarifleri

Burma Kadayıf

Malzemeler 

1 Kilo çiğ burma kadayıf 

600 gr eritilmiş tereyağı 

1 Kilo öğütülmüş fıstık içi 

1 Çorba kaşığı pekmez 

Şerbeti için : 

6 Su bardağı su 

3 Kilo tozşeker 



Hazırlanışı 


· Kadayıf için 100 eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırıp, tepsiye sürün. 

· Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. 

· Ortasına boydan boya fıstık içi serpin. 

· Bir ucundan tutun bükerek sarın ve tepsiye yerleştirin. 

· Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün. 

· Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin. 

· Sonra kadayıfı tersyüz edin. 

· Diğer yüzünü de kızarana dek pişirin. 

· Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. 

· Şurup kıvamına gelene dek kaynatın. 

· Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin. 

· Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Copyright © 2014 EKİN PASTACILIK Designed by TELMAR