Tatlı Tarifleri

Balkabağı Tatlısı

Malzemeler 

2.5 Kilo balkabağı 

3 Su bardağı tozşeker 

1 Su bardağı pekmez 

1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi 

200 gr kaymak 



Hazırlanışı 

· Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın. 

· Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın. 

· Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın. 

· Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin. 

· Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin. 

· Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin. 

· Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin. 

· Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin. 

· Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. 

· Sonra üzerine pekmezi gezdirin. 

· Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin. 

· Ateşten alıp, soğutun. 

· Soğuyan kabağı servis tabağına alın. 

· üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. 

· Kaymakla birlikte servis yapın.

Copyright © 2014 EKİN PASTACILIK Designed by TELMAR