Tatlı Tarifleri

Aşure

Malzemeler 

1 Su bardağı dövme 

10 Su bardağı su 

1 Su bardağı nohut 

1 Su bardağı kuru fasulye 

1 Su bardağı pirinç 

1 Su bardağı bakla 

1 Su bardağı kuru üzüm 

2 Su bardağı tozşeker 

5 Adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma 

1 Tatlı kaşığı nişasta 

1 Su bardağı gül suyu 

Üzerine : 

Yarımşar su bardağı fındık 

Yarımşar su bardağı dolmalık fıstık 

Yarımşar su bardağı ceviz 

Yarımşar su bardağı badem 

Yarımşar su bardağı kuş üzümü 

Yarımşar su bardağı bir miktar nar 



Hazırlanışı 


· Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın. 

· Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin. 

· Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdn ıslatıp, süzün. 

· Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin. 

· Pirinci ayıklayıp, kaseye koyun. 

· Su ilave edip, sabaha kadar bekletin. 

· Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın ve kabuklarını soyun. 

· Pirinci yıkayıp, süzün. 

· Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın. 

· Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin. 

· Bir defa kaynayınca nohut, fasulye ve baklayı ekleyin. 

· Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 

· Nişastayı su ile ezip, bu karışıma ilave edin. 

· Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın. 

· Kaselere pay edin. 

· Soğuyunca üzerini fındık, ceviz, dolmalık fıstık, badem, kuş üzümü ve bir miktar nar ile süsleyip servis yapın.

Copyright © 2014 EKİN PASTACILIK Designed by TELMAR