Tatlı Tarifleri

Anadolu Sini Baklavası

Malzemeler 

Hamuru için : 

Yarım kilo un 

2 Adet yumurta 

1 Çimdik tuz 

2-3 damla limon suyu 

Yarım su bardak su 

Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık 

Şerbeti için : 

4 Su bardağı su 

4 Su bardağı şeker 

1 Adet limon suyu 

Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat 



Hazırlanışı 

· Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın. 

· İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın. 

· Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin. 

· Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin. 

· Yumruk iriliğinde parçalara ayırın. 

· Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın. 

· Tepsiyi yağlayın. 

· Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin. 

· Üzerine fıstık serpiştirin. 

· Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin. 

· Baklavayı istediğiniz şekilde kesin. 

· Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin. 

· Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin. 

· Fırından çıkarınca fazla yağını süzün. 

· Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Copyright © 2014 EKİN PASTACILIK Designed by TELMAR