Tatlı Tarifleri

Akdeniz Gülü

Malzemeler 

3 Su bardağı un 

4 Adet yumurta 

2 Çay bardağı nişasta 

10 Yemek kaşığı tereyağı 

3 Adet limonun suyu 

1 Su bardağından fazla tozşeker 

1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı 

Şerbeti için : 

4 Su bardağı su 

2 Su bardağı tozşeker 

Yarım limon suyu 



Hazırlanışı 

· Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. 

· Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. 

· Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın. 

· Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin. 

· Oklava ile tek tek açın. 

· Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. 

· Bıçakla kare biçiminde kesin. 

· Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. 

· Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin. 

· Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin. 

· Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin. 

· Şerbetini çekince servis yapın.

Copyright © 2014 EKİN PASTACILIK Designed by TELMAR